„Scutul de foc”, în poligon Smârdan
Militarii Batalionului 335 Artilerie ,,Alexandru cel Bun” și cei ai Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni” desfășoară, în această săptămână, activități de instruire la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, în cadrul exercițiului „Scutul de Foc – 20.1”. La exercițiu participă și un detașament aparținând Armatei Naționale din Republica Moldova.
Exercițiul are ca obiective creşterea interoperabilităţii şi a capacităţii de acţiune întrunită, îmbunătăţirea procesului de coordonare a operaţiilor militare în cadru multinaţional specific misiunilor de menţinere a păcii, antrenarea în comun cu folosirea aceloraşi tehnici, tactici şi proceduri, precum şi dezvoltarea relaţiilor de cooperare militară dintre România şi Republica Moldova
***
Exercițiul face parte din Planul de cooperare dintre Ministerul Apărării Naționale al României și Ministerul Apărării din Republica Moldova pe anul 2020, având în vedere interesul comun pentru stabilitatea şi securitatea regională.
„Scutul de foc” a fost planificat şi desfăşurat pentru prima dată în anul 2015, ca urmare a Legii nr. 75-2013 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, privind cooperarea în domeniul militar. Pregătirea în comun se desfăşoară respectând principiul reciprocităţii, un exerciţiu la Centrul de instruire al Armatei Naţionale a Republicii Moldova – Bulboaca, iar celălalt la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă ,,Smârdan”.
 

Thumbnail Image Table
Pages:     1