Veteranul Ioan Dumitru Pop, la cea de-a 100 aniversare

S-a născut la nici doi ani de la încheierea primei conflagrații mondiale. A auzit povești despre ororile războiului de la cei apropiați, însă nu a șovăit când a fost chemat să își facă datoria față de țară, să își apere patria. A fost unul dintre cei care a luptat în Al Doilea Război Mondial și a reușit să se întoarcă cu viață acasă.

Acum, familia și consătenii din localitatea clujeană Chiuiești, care au avut ocazia să învețe istoria de la un om care face parte din ea, l-au sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani. Puterile l-au cam lăsat, însă fața și ochii i se luminează la vederea uniformei militare și a Drapelului Național.

La aniversarea venerabilului veteran au fost și reprezentanții Asociației Naționale a Veteranilor de Război – filiala „Avram Iancu” a județului Cluj, general de brigadă (rtr.) Constantin Mancaș și colonel (rtr.) Sabin Husariu, colonelul (rtr.) Văsălie Gheorghiu din partea veteranilor Ministerului Afacerilor Interne și, din partea Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, comandantul Comenduirii de Garnizoană, locotent-colonel Ioana-Mirela Cioară.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1