"Uite-mă, pășind pentru prima dată pe aeroportul din renumitul Afganistan. Oh, momentul ăsta e unic!

Nici nu mai simt oboseala de pe drum de la mândria pe care încerc totuși să mi-o ascund.

Nu am nici 25 de ani și cu siguranță experiența asta va lăsa urme. Poate colegii mei de 40 și ceva de ani știu mai bine să își managerieze emoțiile, nu știu, dar eu mă aflu în fața celei mai mari provocări din viața mea și nu pot să mă comport de parcă ar fi o zi oarecare din viața mea.

Sunt mai motivată ca niciodată să-mi îndeplinesc obiectivele ireproșabil și să îmi ajut colegii cu tot ce pot. Dar cred că astea sunt gândurile tuturor tinerilor care pășesc pentru prima dată într-un teatru de operații, nu?

În același timp, sunt curioasă să descopăr lumea asta despre care s-au scris atâtea și despre care eu însămi mi-am creat filme în minte încă din anii de liceu militar. O țară aflată în război de 40 de ani  și o bază militară cu cele mai avansate tehnologii. O misiune sub egida NATO și toți ochii ațintiți asupra noastră. Un adevărat test al carierei de militar.

Nu știu cum va fi. Sper să fie bine, că ușor știu că nu va fi."

*
Am rugat-o pe Mălina să rețină exact prima impresie pe care o avea la aterizarea pe aeroportul din Kandahar, pentru că se află la prima misiune într-un teatru de operații și pentru că știam că a așteptat acest moment de foarte mulți ani.

La câteva zile după avansarea la gradul de locotenent, Mălina Graure a ajuns și în Afganistan. Aici va îndeplini funcția de locțiitor comandant companie la Compania 3, ce va asigura securitatea accesului în bază prin principala poartă de acces, ECP-5. Locotenent Mălina Graure face parte din Batalionul 191 Protecția Forței, dislocat pentru următoarele șase luni în Baza Militară Kandahar.

Mult succes, Mălina! Cine te cunoaște știe că vei face față cu bine și acestei provocări.

Salutăm, pe această cale, și le urăm mult succes tuturor tinerilor care se află la prima misiune în Afganistan. Fiți puternici și mândri de voi!



 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1