Misiunile de patrulare în aria de operații sunt la ordinea zilei în Afganistan.

 

 

Pluton după pluton, militarii Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions” asigură securitatea ariei de responsabilitate. 

 

În fotografii, millitarii plutonului 2 „Angry Hawks” pe timpul pregătirii pentru o nouă misiune de patrulare în vecinătatea Bazei Militare Kandahar. 

 

Pregătirea presupune o serie de activități premergătoare acestui tip de misiune: Comandantul de pluton transmite ultimele precizări cu privire la schema de manevră specifică misiunii, echipa COIST (Company Intelligence Support Team) prelucrează cele mai noi informații din zona de responsabilitate informativă, psihologul urmărește starea moralului, sanitarul verifică starea de sănătate, militarii primesc binecuvântarea preotului, se verifică conexiunile radio și fiecare militar își ocupă locul în tehnica de luptă a plutonului – MRAP tip MAX PRO (Mine Resistant Ambush Protected Vehicle). 

 

Fiecare misiune executată cu succes este rezultatul lucrului în echipă al întregului efectiv al batalionului, pentru că, într-un teatru de operații, fiecare funcție reprezintă o piesă din puzzle. 

 

 

Text: Alexandra Munteanu

Foto: Dan Vereș

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1