Batalionul 1 Rachete Antiaeriene,

exercițiu pentru certificarea menţinerii nivelului capacităţii de luptă

 

 

În perioada 13 – 15 octombrie, Batalionul 1 Rachete Antiaeriene din subordinea Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu” a desfăşurat, în Poligonul de tragere automatizat Floreşti Nord, exerciţiul de antrenament în teren /FTX „MUNTELE RECE 20.08”.

Exerciţiul desfășurat de militarii floreșteni a asigurat cadrul operaţional pentru desfăşurarea evaluării acţionale a Batalionului 1 Rachete Antiaeriene „OSA-AKM” de către comisia constituită la nivelul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Batalionul 1 Rachete Antiaeriene OSA-Akm este o structură pusă la dispoziţia N.A.T.O./U.E. începând cu 01 ianuarie 2014, pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de Armata României şi recertificat în anul 2016.

Pregătirea exerciţiului s-a desfăşurat minuţios, prin implicarea activă a întregului colectiv al batalionului pe parcursul anului de instrucţie, prin perfecţionarea cunoştinţelor şi deprinderilor în cadrul exerciţiilor desfăşurate, militarii fiind capabili să demonstreze că sunt în măsură să îşi îndeplinească misiunile încredinţate la un nivel ridicat de performanţă.

Obiectivele exercițiului au fost îndeplinite în totalitate, batalionul fiind în măsură să execute misiuni în cadrul forțelor NATO și UE.

Întreaga activitate s-a desfășurat cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii infectării cu SARS Cov-2, grija faţă de personal fiind o prioritate pentru comanda regimentului şi a batalionului.

 

 

Text: Marius Liuțe

foto: Cosmin Bucura

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2