Ziua Armatei Române, marcată la Cluj-Napoca

 

 25 octombrie, Cluj-Napoca. Cu prilejul Zilei Armatei Române, la sediul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” s-a desfășurat o ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de  flori.  Prin activitatea de astăzi militarii diviziei au adus un omagiu  ostașilor români care și-au jertfit viața pentru apărarea patriei și întregirea neamului.

Prezentarea semnificației zilei de 25 octombrie a fost susținută de locțiitorul șefului de Stat Major pentru operații al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, colonel Ștefan Toader.                                       Ziua de 25 octombrie reprezintă un simbol cu valoare de referință în istoria și conștiința poporului român, o zi care, dincolo de semnificația ei strict istorică, aceea a eliberării, în anul 1944, a ultimei brazde de pământ românesc, glorifică faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc, de la cei care au contribuit în vechime, la formarea națiunii și a statului român, ori de la eroii știuți și neștiuți care au luptat în cele două războaie mondiale, până la camarazii căzuți la datorie în teatrele de operații, după 1990.

Datorită jertfelor înaintașilor noștri și sacrificiului făcut de militarii care își îndeplinesc datoria față de țară în teatrele de operații, România este astăzi un partener de încredere în cadrul N.A.T.O. și un pol de securitate în sud-estul Europei.

La mulți ani, dragi camarazi din Armata României!

Foto: Emil Moritz

Text: Ioana Nistorescu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2