De ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, vă facem cunoștință cu caporalul clasa a II-a Romeo Lungu, care se află la a 7-a misiune într-un teatru de operații.

 

Cu mândrie, povestește că a participat la misiunea KFOR din Kosovo în 2002, misiunea Enduring Freedom în Afganistan, 2004 și misiunea ANTICA BABILONIA în Irak, 2006. A revenit în teatrul de operații Afganistan, în 2009 și 2012 în cadrul misiunii ISAF (International Security Assistance Force) și în 2017, la  misiunea Resolute Support.  Momentan, Romeo este dislocat în Baza Militară Kandahar, în cadrul Companiei Barbarians, din Batalionul de Protecția Forței „Golden Lions”.

 “Mesajul meu, în această zi de onoare, se îndreaptă, în primul rând, spre sutele de militari români care au cunoscut rigorile unui teatru de operații. Fiți mândri, ca mine, că v-ați reprezentat țara în rândul partenerilor NATO sau ONU și ați dus la bun sfârșit, alături de ei, misiuni dificile. Vom păstra mereu vie amintirea celor 30 de eroi care au făcut sacrificiul suprem în aceste teatre de operații și, în cinstea lor, vom fi curajoși în toate misiunile ce ne vor fi încredințate.

Fiecare misiune în parte a avut provocările ei și, pe cât de dificile au fost, pe atât de mare și satisfacția noastră când ne urcam în avion la plecarea spre casă. Eu și colegii alături de care am fost detașat în diferite baze militare NATO suntem uniți prin aceste experiențe și, de cele mai multe ori, acestea s-au transformat în prietenii de lungă durată.

Vă salut din Afganistan, dragi camarazi! La mulți ani! Fiți puternici și bravi!”

 

Text&foto: Locotenent Alexandra Munteanu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1