Ziua Veteranilor la Floreşti

Astăzi, 11 noiembrie 2020, militarii Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu” au desfăşurat o ceremonie militară cu prilejul Zilei Veteranilor, la troiţa edificată în cinstea eroilor Armatei României căzuţi în teatrele de operaţii.

Alături de militari, la activitatea festivă desfăşurată a participat şi preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu dizabilităţi din teatrele de operaţii, filiala Cluj-Napoca, care a depus o coroană de flori în cinstea eroilor Armatei României din teatrele de operaţii.

Activitatea a cuprins intonarea Imnului naţional al României, păstrarea unui moment de reculegere şi oficierea unui serviciu religios de cinstire a memoriei eroilor Armatei României din teatrele de operaţii, citirea mesajelor primite cu prilejul Zilei Veteranilor şi depunerea de coroane de flori în cinstea eroilor Armatei României din teatrele de operaţii.

Tot cu această ocazie festivă a fost oferită o diplomă de merit, în semn de înaltă preţuire şi recunoştinţă pentru sacrificiul demonstrat pe timpul participării la misiune, militarului rănit în teatrul de operaţii Afganistan, plutonier major Csaba-Attila Orban.

Comandantul Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, colonel Ioan Munteanu, a amintit că avem datoria sfântă de a-i cinsti şi a nu-i da uitării pe cei 30 de eroi ai Armatei României din teatrele de operaţii precum şi pe cei peste 200 de militari răniţi care reprezintă pentru noi militarii exemple de dăruire, devotament şi sacrificiu pentru îndeplinirea misiunilor încredinţate.

De asemenea a adus mulţumiri şi a felicitat toţi veteranii din teatrele de operaţii din cadrul regimentului pentru profesionalismul dovedit pe timpul misiunilor şi contribuţia semnificativă adusă pentru creşterea prestigiului instituţiei militare.

Datorită situaţiei epidemiologice actuale ceremonia s-a desfăşurat in format restrâns, fiind respectate cu stricteţe măsurile impuse de răspândirea virusului

SARS-Cov-2.

GLORIE ETERNĂ EROILOR PATRIEI!

LA MULŢI ANI MILITARILOR VETERANI!

 

Foto: Cap. III Cosmin Bucura

Text: Cpt. Marius Liuțe

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2