546 de ani de la Bătălia de la Podu Înalt

 

 

Duminică, 10 ianuarie, la Ansamblul Monumental din comuna Muntenii de Jos,  județul Vaslui, a avut loc o ceremonie militară, dedicată victoriei obținute de domnitorul Ştefan cel Mare împotriva Imperiului Otoman, în bătălia de la Podu Înalt în anul 1475.

Comandantul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, general de brigadă Daniel Pop și  fostul comandant al Corpului 10 Armată „Ștefan cel Mare și Sfânt”, general (r) Mircea Chelaru,  au depus o coroană de flori la „Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare”.

La eveniment au luat parte și reprezentanţi ai autorităților locale, județene și centrale, precum și militari din garnizoanele Iași și Vaslui.

De asemenea, actori ai Teatrului „Victor Ion Popa din Bîrlad au oferit participanților un moment artistic specific vremurilor de atunci.

Activitatea s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de prevenție COVID 19.

 

***

În prima zi a aceastui an, Brigada 15 Mecanizată a aniversat 144 de ani de existenţă. Marea unitate din capitala istorică a țării poartă denumirea onorifică „Podu Înalt”, atribuită prin Decret prezidenţial la data de 9 mai 1996, odată cu primirea Drapelului de Luptă.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2