Viitori militari, la început de drum

O nouă serie de cursanți a început, la finalul lunii ianuarie, modulul de instruire în unități din subordinea Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, făcând, astfel, primul pas spre o carieră militară ca soldați gradați profesioniști.

La Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, viitorilor militari le-au fost prezentate principalele categorii de armament individual și Drapelul de Luptă al unității. Noii recruți au participat la o tragere demonstrativă unde au fost instruiţi cu privire la modul de întrebuinţare a armamentului individual.

Cursanți se instruiesc și la Batalionul 811 Infanterie „Dej”. Viitorii infanteriști au asistat la un exercițiu cu trageri demonstrative în poligonul Beclean. Militarii batalionului au executat trageri pe timp de zi și de noapte, cu armamentul ușor de infanterie, iar noii recruți au putut observa efectul la țintă și puterea de foc a armamentului din dotarea unității.

Un moment emoționat pentru viitorii militari l-a reprezentat înmânarea, într-un cadru festiv, a armamentului individual. Cu toții au răspuns, cu mândrie și emoție în glas, „Servesc patria!” la cuvintele de încredințare: „În numele patriei îți înmânez arma!”.

Activitățile s-au desfășurat cu respectarea a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

***

În perioada ianuarie-iunie, peste 190 de cursanți se vor instrui în 13 unități militare din aria de responsabilitate a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Text: Marius Liuțe, Doru Moț

Foto: Marius Liuțe, Flaviu Brehar

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1