Militari ai Brigăzii 81 Mecanizată, instrucție la munte

Structurile de cercetare și informații din Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” au executat la Colibița, în perioada 25 ianuarie - 5 februarie, instruirea în cadrul taberei de instrucție la munte.

 

Tabăra a oferit cadrul necesar instruirii structurilor de cercetare și informații, atât pentru formarea și dezvoltarea deprinderilor practice necesare desfășurării acțiunilor specifice în teren montan, cât și pentru creșterea coeziunii subunităților.

 

Intrucția tactică, instrucția pe schiuri, instrucția sanitară, executarea unor teme de topografie militară și trai în condiții de izolare, în teren muntos-împădurit, contribuie permanent la creșterea rezistenței fizice și psihice și la întărirea coeziunii de grup. Prin modul de implicare în pregătirea și desfășurarea instruirii și rezultatele obținute, cercetașii din cadrul brigăzii au demonstrat un nivel ridicat de cunoștințe specifice. O notă aparte a constituit-o integrarea militarilor nou veniți, prin transferul de experiență, inclusiv cea dobândită în teatrele de operații.

 

Text: slt. Antonia Coroiu

Foto: cpt. Ionuț Neag

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1