Concurs aplicativ-militar de iarnă, etapa pe Divizia 4 Infanterie „Gemina”

 

Etapa pe Divizia 4 Infanterie „Gemina” a concursului aplicativ-militar de iarnă pentru unități de instrucție a demarat miercuri, 10 februarie, în garnizoana Vatra Dornei. Șase loturi, reunind cei mai buni militari din unitățile subordonate diviziei, s-au aliniat la start. Prima zi a fost rezervată probelor biatlon masculin și feminin, desfășurate în poligonul de tragere Floreni și dealul Runc.

A doua zi a competiției a continuat cu proba de patrulă. Locul de desfășurare a fost, și de această dată, poligonul de tragere Floreni și dealul Runc, iar proba a constat în deplasarea pe schiuri pe un teren accidentat, cu distanța de 12-15 km, pe parcursul căreia militarii au executat trageri cu armamentul din dotare, aruncarea grenadelor de mână de exercițiu și deplasarea cu masca contra gazelor într-un teren contaminat chimic.

Vineri, 12 februarie, la sediul Batalionului 17 Vânători de Munte ,,Dragoș Vodă” s-a desfășurat festivitatea de închidere și premierea câștigătorilor concursului aplicativ-militar de iarnă pentru unități de instrucție, etapa pe Divizia 4 Infanterie ,,Gemina”. Activitatea a fost condusă de comandantul diviziei, general-maior Dorin Blaiu.

 

La sfârșitul competiției, clasamentul general a fost următorul:

Locul I - lotul Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”;

Locul II - lotul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”;

Locul III - lotul format din Regimentul 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania”, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene ,,Andrei Mureșianu” și Baza 4 Logistică ,,Transilvania”;

Locul IV - lotul Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa”;

Locul V - lotul Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”;

Locul VI - lotul format din Batalionul 55 Comunicații și Informatică ,,Napoca”, Batalionul 72 Apărare CBRN ,,Negru Vodă”, Batalionul 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”, Batalionul 53 Geniu ,,Scorilo” , Batalionul 400 Sprijin ,,Feleacu”.

 

Felicitări tuturor participanților și mult succes reprezentanților Diviziei 4 Infanterie „Gemina” la etapa pe Statul Major al Forțelor Terestre!

 

Foto: plt.adj. Marius Sfârlea

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2