„Prietenie prin sport” la comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”
Astăzi, 18 februarie, la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, au avut loc manifestări sportive prilejuite de aniversarea Zilei Internaționale a Sportului Militar („CISM Day-Run”).
Cu această ocazie, militari din Comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” s-au alăturat camarazilor din cele 140 ţări membre ale Consiliului Internaţional al Sportului Militar, inclusiv din România, care participă în această zi la alergări, mers pe jos sau pe schiuri, indiferent de aptitudinile lor fizice sau abilităţile sportive, indiferent de grade, sex sau vârstă.
Scopul manifestării a fost acela de a sublinia importanţa mișcării şi de a ne alătura întregii comunități militare naţională şi internaţională promovând pacea și solidaritatea în lume.
***
Fondat la 18 februarie 1948, la Nisa (Franţa), Consiliul Internațional al Sportului Militar are ca deviză: „Prietenia prin sport”, iar obiectivele principale sunt promovarea sportului, a activităţilor de educaţie fizică în armatele lumii şi să contribuie la menţinerea păcii.
 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2