Activități de instruire la Batalionul 811 Infanterie ,,Dej

 

Jumătatea lunii februarie i-a găsit pe militarii Batalionului 811 Infanterie „Dej” în plin proces de instruire.

Astfel, soldații profesioniști care urmează programul de instruire inițială la sediul unității au avut o săptămână încărcată. Aceștia au executat un marș pe distanța de cinci kilometri, ședințe de aruncarea grenadelor de mână de război și ședințe de confecționare a unei amorse și aprinderea unei încărcături de explozibil real.

Condițiile meteorologice nu tocmai prietenoase nu i-au împiedicat pe aceștia să atingă obiectivele stabilite la începutul fiecărei zile de instrucție.

Pe de altă parte, militarii nou-încadrați pe funcții de mecanici conductori au desfășurat un exercițiu de conducere a transportoarelor amfibii blindate, pe un traseu cu grade diferite de dificultate și sub atenta îndrumare și coordonare a instructorilor din cadrul batalionului.

Militarii Batalionului 811 Infanterie ,,Dej” continuă pregătirea la standarde ridicate, astfel încât activitățile de perspectivă în care unitatea este angrenată să se defășoare în cele mai bune condiții.

Toate activitățile de instruire se execută cu respectarea strictă a normelor referitoare la prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19.

 „AUDACES FORTUNA JUVAT! – SOARTA ÎI FAVORIZEAZĂ PE CEI CURAJOȘI!”

 

Text: Moț Doru

Foto: Gligor-Căbulea Mihaela

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1