Batalionul 811 Infanterie ,,Dej”, la ceas aniversar

Astăzi, 1 martie, pe platoul unității a avut loc o scurtă ceremonie dedicată aniversării a douăzeci și șase de ani de la înființarea Batalionului 811 Infanterie ,,Dej”. Comandantul unității a trecut în revistă principalele repere din istoria batalionului și le-a transmis felicitări tuturor ,,dragonilor”. În același cadru a avut loc și activitatea de premiere a participanților la „Crosul unității”, desfășurat săptămâna anterioară într-o serie de activități prilejuite de aniversarea unității.

Activitățile s-au desfășurat cu respectarea prevederilor în vigoare, în contextul actual al pandemiei COVID-19.

 

***

Batalionul 811 Infanterie ,,Dej” a luat ființă la data de 1 martie 1995, în baza Ordinului General al ministrului apărării naţionale cu nr. OG-2/1995.Un an mai târziu, prin decretul prezidențial număr 352 din 4 septembrie 1996, unitatea a primit Drapelul de Luptă, la data de 25 octombrie 1996.

De-a lungul timpului, Batalionul 811 Infanterie „Dej" a fost nominalizat să participe cu efective şi tehnică la peste 30 de exerciţii şi aplicaţii naţionale şi internaţionale, precum și la 5 misiuni în teatrele de operații din Kosovo, Irak și Afganistan.

 

La mulți ani Batalionului 811 Infanterie ,,Dej”!

La mulți ani ,,Dragonilor Transilvani”!

,,Audaces Fortuna Juvat! – Soarta îi favorizează pe cei curajoși!”

 

Text: căpitan Moț Doru

Foto: caporal Hideg Vasile

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1