La mulți ani ,,Șoimii Carpaților”!

Prima zi a primăverii reprezintă un moment deosebit pentru ,,Șoimii Carpaților”. În urmă cu 26 de ani, pe data de 1 martie 1995, lua naștere în baza Ordinului Ministrului Apărării Naţionale din 26.01.1995 Batalionul 812 Infanterie, în localitatea Dej, urmând ca din 1 august 1995, să fie dislocat în localitatea Bistriţa, în baza Ordinului Statului Major General din 16 mai 1995. Încă de la înființare au existat momente și fapte de referință,  care au marcat decisiv efortul întregului efectiv al unității pentru îndeplinirea la standarde superioare a planului pregătirii pentru luptă, precum și a misiunilor încredințate.

Aniversarea acestui eveniment la împlinirea a 26 de ani, în condiții de pandemie și într-un moment în care procesul de restructurare și modernizare a instituției militare continuă, dovedește că „Șoimii Carpaților” au fost și se află pe un drum ascendent, fiind în măsură să asigure capacitatea operațională adecvată noilor tipuri de conflicte și provocări armate.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, colonel Cornel-Traian Scurt, și a comandantului Batalionului 405 Sprijin Logistic „Năsăud”, locotenent-colonel Ioan-Florin Cioanca .

Cu ocazia aniversării unității, au fost recompensați militarii cu rezultate deosebite, au fost premiați câștigătorii competițiilor sportive, iar mai multor militari le-a fost acordat Semnul Onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15,20 și 25 de ani de activitate și rezultate meritorii în îndeplinirea atribuțiilor și în pregătirea profesională.

Locțiitorul comandantului unității, locotenent-colonelul Ionuț Ilisei, a felicitat întreg personalul pentru rezultatele excepționale, subliniind că ,,atunci când vorbim de acasă, acolo undeva în sufletele noastre, pe lângă familiile pe care le avem fiecare, să simțim că aparținem unei familii mai extinse ce poartă numele Batalionului 812 Infanterie „Bistrița.

În încheiere, comandantul brigăzii, într-o scurtă alocuțiune, și-a reiterat credința în ,,spiritul șoimilor”, în profesionalismul, seriozitatea, dedicarea și spiritul de sacrificiu pe care l-au demonstrat întotdeauna și și-a exprimat încrederea că <<Batalionul 812 Infanterie Bistrița” va fi, întotdeauna, un punct de referință în istoria contemporană a forțelor armate, aflându-se printre batalionanele de elită ale României>>. 

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1