„Florentin Crihălmeanu, Episcopul. In memoriam”

Realizată în semn de omagiu față de regretatul episcop greco-catolic, lucrarea „Florentin Crihălmeanu, Episcopul. In memoriam” a adunat cuvinte din partea ierarhilor, preoților, autorităților și instituțiilor deopotrivă. Printre acestea se regăsește și omagiul transmis de comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general-maior Dorin Blaiu.

Fragment: „Privind trecutul la lumina exemplului venerabilului Episcop Florentin Crihălmeanu, personalul militar și civil al Diviziei 4 Infanterie „Gemina” îl venerează și admiră, iar în câteva cuvinte, puține, sărace și neîndestulătoare, testamentul Eminentului Cardinal Iuliu Hossu a fost respectat cu prisosință: „Știu cui am crezut! Lupta mea s-a sfârșit! A voastră continuă! Duceți-o până la capăt!”.

Ori de câte ori colaborările ne-au unit instituția de Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, cuvintele calde și bune ale Preasfinției Sale s-au îndreptat către noi, contribuind la întărirea legăturilor comunității clujene, prin înțelepciunea admirabilă și empatia extraordinară de care a dat dovadă, îndemnând la bună și pașnică conviețuire între toți oamenii.

Rugăciunile și amintirile plăcute sunt ceea ce avem pentru a comemora viața celui care a plecat dintre noi, Preasfinția Sa Episcopul Florentin Crihălmeanu! (...) Odihnă veșnică!”

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1