Transfer de autoritate în Afganistan

 

În data de 17 martie, a avut loc ceremonia de transfer de autoritate între „Golden Lions” și „Martens”, în Baza Militară Kandahar.

 

Locotenent-colonelul Mihai Ioniță, comandantul Batalionului de Protecția Forței „Golden Lions”, a predat misiunea locotenent-colonelului Vasile Mironescu, comandantul Batalionului de Protecție a Forței „Martens”.

 

 

 

***

Cele două batalioane fac parte din compunerea Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

 

Batalionul de Protecția Forței „Golden Lions” a participat la misiunea Resolute Support, în perioada 20 august 2020 – 17 martie 2021, în Baza Militară Kandahar pentru a desfășura acțiuni specifice de protecția forței.

 

Timp de aproximativ 7 luni, militarii batalionului „Golden Lions” au prevenit executarea atacurilor din exterior asupra bazei, au desfășurat misiuni de patrulare în aria de responsabilitate în parteneriat cu Forțele de Coaliție si Armata Afgană, au asigurat accesul securizat prin principalul punct de acces în bază și au sprijinit acțiunile de prevenire și limitare a răspândirii Covid-19.

 

Batalionul Martens”, compus din militarii Batalionului 634 Infanterie  Mareșal Jozef Pilsuldski” din Piatra Neamț, va asigura, pentru următoarele 6 luni securitatea Bazei Militare Kandahar.

 

Text, foto: locotenent Alexandra Munteanu

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2