Depunerea jurământului în garnizoana Deva

La sediul Batalionului 53 Geniu „Scorilo” s-a desfășurat, în data de 5 martie, ceremonia militară dedicată depunerii jurământului militar de către soldații gradați profesioniști. Activitatea a fost condusă de locțiitorul comandantului Batalionului 53 Geniu ,,Scorilo", locotenent-colonel Dorel Panainte, iar din partea eșalonului superior a participat locotenent-colonel Pop Mihai, care a prezentat mesajul comandantului Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina".

Alături de soldații gradați profesioniști instruiți la batalionul din Deva, la ceremonie s-au alăturat pentru depunerea jurământului și cei care au parcurs modulul de instruire la Batalionul 183 Artilerie Mixtă ,,General Ion Dragalina", alături de comandantul unității, locotenent-colonel Robert Pioară.

Serviciul religios a fost asigurat de un sobor de preoți aparținând Episcopiei Devei și Hunedoarei sacralizând astfel depunerea jurământului militar.

,,Ostași, de azi înainte, prin voia voastră și ocrotirea lui Dumnezeu v-ați legat pe viață de țară. Fiți demni de acest legământ. Dumnezeu să vă ajute! " a fost îndemnul primit de militari la finalul ceremoniei. În acordurile Imnului Național al României, soldații profesioniști au reușit, astfel, să încununeze unul dintre cele mai emoționante momente din viața oricărui militar: jurământul de credință față de țară.

Text: căpitan Alin Bogdan Lipșa

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1