Batalionul de Protecţia Forţiei „Golden Lions” și Detașamentul de Poliție Militară, misiune îndeplinită în Afganistan

 

Militarii Batalionului de Protecția Forței „Golden Lions” și Detașamentul de Poliție Militară au încheiat cu succes misiunea în teatrul de operații din Afganistan și au revenit în efectiv complet acasă.

 

La ceremonia de repatriere, organizată astăzi, 15 aprilie, în cazarma din Cetatea Aradului, au participat șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite, general-maior Dorin Ioniţă, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general-maior Dorin Blaiu și comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, colonel Cornel-Traian Scurt.

 

În cadrul ceremoniei, Drapelul de Luptă al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” a fost decorat cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofițer, cu însemn de război, pentru militari.

De asemenea, militarii răniți în timpul misiunii din Afganistan au fost decorați de șeful SMAp. Alături de ei, mai multor cadre militare le-au fost conferite embleme de onoare și de merit.

 

Șeful SMAp, general-locotenent Daniel Petrescu, a apreciat modul în care militarii români și-au făcut datoria pe timpul misiunii. „Toate ecourile primite de la aliați au fost la superlativ. (...) Sunteți acei militari pe care aliații se pot oricând baza.” 

 

Comandantul batalionului de protecția forței a evidențiat faptul că lunile petrecute în teatrul de operații au cumulat numeroase provocări, dar acestea au fost depășite cu succes grație profesionalismului militarilor români. „Sunt mândru că sunt comandantul dumneavoastră!”, le-a transmis subordonaților locotenent-colonel Mihai Ioniță.  

 

Bun venit acasă, dragi camarazi!

 

***

Cele două contingente românești întoarse din teatrul de operații din Afganistan – protecţia forţei şi poliţie militară - au fost generate de Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, respectiv Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, structuri din compunerea Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. De asemenea, din Batalionul de Protecție a Forței „Golden Lions” a făcut parte și o subunitate din Brigada 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza”.

 

Text: Cristina TOMA

Foto: Emil Moritz

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3