Start exercițiul „DACIA LIVEX 21”

 

 

Militarii Batalionului 151 Infanterie „Războieni” și ai Batalionului 635 Artilerie Antiaeriană „Precista” au primit ordinul de marș pentru dislocarea tehnicii de luptă și a personalului militar participant la exercițiul „Swift Response 21” desfășurat în Baza Aeriană Boboc în perioada 07  – 12 mai.

Exerciţiul „Swift Response 21”, este parte a exerciţiului multinaţional „Dacia 21 Livex”, desfăşurat la nivelul Armatei României, in cadrul căruia Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” și unitățile subordonate, îşi confirmă capacitatea de integrare pentru îndeplinirea misiunilor specifice, la nivel tactic.

 

***

„Exerciţiul multinaţional „Dacia 21 Livex”, confirmă capacitatea Armatei României de a-şi angaja capabilităţile în operaţii defensive, precum şi disponibilitatea permanentă a structurilor aliate şi partenere de a disloca rapid în ţara noastră efective credibile pentru realizarea apărării în faţa oricărei potenţiale ameninţări la adresa securităţii naţionale. De asemenea, „Dacia 21 Livex” verifică modul de realizare a sprijinului acordat de ţara noastră pentru forţele şi echipamentele militare care tranzitează teritoriul naţional”.

 

 

Text și foto: Lucien Covalciuc

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1