Ceremonie militară în Afganistan

 

Ziua Independenţei de Stat, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial și Ziua Europei au fost sărbătorite astăzi în Afganistan, printr-o ceremonie militară în Baza Aeriană Bagram.

La activitate au participat militarii Batalionului de Protecţie a Forţei ,,Jderii”, cei ai Elementului Naţional de Sprijin şi militari ai Detaşamentului românesc pentru operaţii speciale.

În cadrul evenimentului au suţinut alocuţiuni, seniorul naţional al României în Teatrul de Operaţii  din Afganistan,  generalul de  brigadă Iulian Daniliuc, şeful echipei de legătură al Comandamentului Forţelor Întrunite, colonelul Ştefan Cîmpean şi locţiitorul comandantului Batalionului de Protecţie a Forţei ,,Jderii”, locotenent-colonelul  Adrian Grosu.

***

Anul acesta se împlinesc 144 de ani de la Proclamarea Independenţei de Stat a României, 76 de ani de la Ziua Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi 71 de la Declaraţia Schuman, primul pas făcut în direcţia creării Uniunii Europene de astăzi.

 

Text: cpt. Andrei Vicol

Foto: plt.adj.pr. Lucian Irimia

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1