Poliţistii militari din Bagram

Detaşamentul românesc de poliţie militară (International Military Police), rotaţia a XIII-a, a preluat, începând cu data de 18 februarie 2021, responsabilitatea asigurării unui climat de ordine şi disciplină în Baza Aeriană Bagram. De atunci, poliţiştii militari impun neîncetat respectarea legilor, regulamentelor militare şi politicilor interne ale bazei, având autoritate asupra întregului personal rezident şi tranzitoriu între zidurile ce înconjoară cea mai mare bază militară din Afganistan.

Siguranţa comunităţii este primordială pentru militarii detașamentului. Zilnic, 24 de ore din 24, echipaje de poliţie militară patrulează, executând acţiuni poliţieneşti, investigaţii şi aplicând măsuri corective pentru a menţine la un nivel cât mai scăzut rata criminalităţii. Detaşamentul are de îndeplinit și sarcini pe linie de protecţie a forţei, acţionând ca o forţă luptătoare, atunci când situaţia o impune.

Cu gândul la cei ce acasă şi la colegii din ţară, personalul detaşamentului de poliţie militară, rotaţia a  XIII-a, urează tuturor poliţiştilor militari un călduros ,,La mulţi ani!”

 

Text şi foto: cpt. Andrei Vicol, lt. Alexandru Pîntea

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1