Vizită de studii și documentare a ofițerilor masteranzi din anul I la

Batalionul 17 Vânători de Munte ,, Dragoș Vodă” și Batalionul 631 Tancuri „Oituz”

 

 

 

În perioada 31 mai – 04 iunie, Batalionul 17 Vânători de Munte ,, Dragoș Vodă” și Batalionul 631 Tancuri „Oituz” au fost gazde pentru ofițerii masteranzi din anul I ai Facultății de comandă și stat major din cadrul Universității Naționale de Apărare ,,Carol I” București. Ofițerii au desfășurat un exercițiu  în teren muntos împădurit, au făcut recunoașteri în zona Vatra Dornei, au comparat harta cu terenul și au executat toți pașii planificării unei operații militare. Activitatea în cazarma vânătorilor de munte a cuprins și o prezentare a specificului unității precum și vizitarea Sălii de Tradiții.

Activitatea a continuat vineri, 4 iunie, cu vizitarea Batalionului 631 Tancuri „Oituz” din garnizoana  Bacău. Cu această ocazie comandantul unității militare, locotenent-colonel Stanciu Adrian,  a făcut o scurtă prezentare a istoriei batalionului și a tehnicii din dotare.

            Evenimentul s-a încheiat cu vizitarea unei expoziții, a unei serii de obiecte cu valoare istorică, de pe raza județului Bacău și Vrancea, descoperite de către soldatul Lupu Mihai, militar al Batalionului 631 Tancuri, acesta fiind un pasionat de istoria militară a Primului Război Mondial.

 

 

Foto:Plt.adj.Sfârlea Marius & slt. Adriana RĂCĂNEL

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1