Exercițiul „SCUTUL DE FOC - 21.I”

Militarii Batalionului 335 Artilerie ,,Alexandru cel Bun” desfășoară, în această perioadă, activități de instruire la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, în cadrul exercițiului „Scutul de Foc – 21.I”. Alături de ei, la acest exercițiu participă și un detașament aparținând Armatei Naționale din Republica Moldova.

Exercițiul se desfășoară în cadru multinaţional și presupune executarea unor exerciţii tactice cu trageri de luptă, având ca obiectiv creşterea capacităţii de acţiune întrunită, exersarea procedeelor de reglaj a tragerii precum și îmbunătățirea procesului de conducere a focului, specific artileriei terestre.

***

„SCUTUL DE FOC” a fost planificat şi desfăşurat pentru prima dată în anul 2015, ca urmare a Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, privind cooperarea în domeniul militar și urmărește antrenarea în comun pentru folosirea aceloraşi tehnici, tactici şi proceduri, precum şi dezvoltarea relaţiilor de cooperare militară dintre România şi Republica Moldova, având în vedere interesul comun pentru stabilitatea şi securitatea regională.

Le dorim succes în îndeplinirea obiectivelor propuse!

Text și montaj : Lucien Covalciuc

Foto: Cornel Sandu.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1