Ziua Eroilor la Muntele Rece și Someșul Rece

Înălțarea Domnului, prăznuită în acest an la 10 iunie, a reprezentat un prilej deosebit pentru militarii Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, pentru a omagia pe cei care au murit pe câmpurile de luptă.
Această sărbătoare cu profundă însemnătate patriotică și religioasă este un moment deosebit și pentru obștea Mănăstirii din Muntele Rece care-și sărbătorește hramul, iar în această zi deosebită militarii comandați de locotenentul-colonel Valentin Petrescu au participat la o ceremonie de comemorare în cimitirul eroilor din localitate.
La ceremonia devenită tradiție pentru militarii Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” și pentru populația locală, au participat oficialități militare și civile dintre care amintim: doamna Camelia Sălcudean, Subprefectul Județului Cluj, general de brigadă Nicolae Tonu, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Înaltpresfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, precum și primarii localităților Gilău, Măguri Răcătău și Valea Ierii.
Cu această ocazie, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, a primit din partea I.P.S. Andrei cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, „Crucea Transilvană”.
Un moment special a fost reprezentat de înaintarea în grad a lt.col.(r.) Gheorghe Dejeu și lt.col.(r.) Ionel Șcheuleac.
De asemenea, au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor și Monumentul Centenar, amplasat în mijlocul localității Someșu Rece.
Un merit deosebit pentru organizarea și desfășurarea acestui important eveniment la avut colonelul (r.) Gavril Neciu, acesta în alocuțiunea susținută a amintit faptele de arme ale eroilor localității Someșu Rece care au participat și s-au jertfit în luptele celui de-al Doilea Război Mondial.
Activitățile s-au încheiat cu depuneri de coroane și jerbe de flori la Cimitirele închinate eroilor.

GLORIE ETERNĂ EROILOR NEAMULUI ROMÂNESC!
 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2