Trageri de luptă cu sistemul antiaerian OSA-Akm la Capu Midia

 

În perioada 26 mai - 11 iunie, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu” a desfăşurat activităţi de instruire în cadrul exerciţiului tactic cu trageri de luptă cu sistemul de rachete antiaeriene „OSA-Akm” din înzestrarea Batalionului 1 Rachete Antiaeriene, desfășurat în Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană Capu Midia.

În acest an exerciţiile desfăşurate la malul mării fac parte dintr-un context mai larg de activităţi conexate la DACIA 21 LIVEX, unul din cele mai complexe evenimente de instruire ale Armatei României din ultimele trei decenii.

Militarii regimentului au avut privilegiul ca în acest an să desfăşoare tragerile de luptă alături de personal şi tehnică antiaeriană din dotarea altor state partenere NATO, tragerea reprezentând, în sine, punctul culminant al efortului colectiv care a început în momentul dislocării din cazarma unităţii din Floreşti şi se va încheia cu redislocarea în siguranţă a tuturor forţelor şi mijloacelor tehnice care participă la exerciţiu.

Ca în precedentul an de instrucţie, militarii şi tehnica regimentului participante în centrul de instruire de la malul mării au executat transportul în formă combinată - pe cale ferată, aeriană şi pe roţi. Parte integrată a activităţilor de pregătire în comun cu Forţele Aeriene Române, personalul regimentului a executat deplasarea cu aeronave de tip C-130B HERCULES.

Cooperarea cu Forţele Aeriene a continuat pe întreg parcursul activităţilor desfăşurate în poligonul din Capu Midia, militarii floreșteni participând la exerciţii cu ţinte aeriene marcate cu aeronave aparţinând Forţelor Aeriene, care au avut rolul de a antrena echipele de luptă în vederea executării în cele mai bune condiţii a tragerilor antiaeriene reale.

Echipajele de luptă ale Batalionului 1 Rachete Antiaeriene conduse de mr. Cristinel Scutariu, şef al operaţiilor şi instrucţiei batalionului, au executat trageri de precizie asupra ţintelor alocate, iar comandantul bateriei de rachete antiaeriene, lt. Vasile Urda, a raportat, încă o dată, îndeplinirea misiunii încredinţate.

Coordonarea şi verificarea activităţii desfăşurate de batalion a fost făcută de către o echipă din statul major al regimentului condusă de locţiitorul comandantului Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, locotenent-colonel Valentin Petrescu. Acesta a felicitat militarii Batalionului 1 Rachete Antiaeriene, comandat de maiorul Emil Chidean, pentru îndeplinirea misiunii şi nivelul ridicat de performanţă demonstrat pe timpul tuturor exerciţiilor desfăşurate.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1