Militarii batalioanelor de manevră ale Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescuˮ

în tabăra de instrucție la munte, vara, în masivul Rarău

 

 

Militarii Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodăˮ din Vatra Dornei și ai Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaiaˮ din Sfântu Gheorghe, desfășoară în comun tabăra de instrucție la munte, vara, în masivul Rarău, aceasta reprezentând o oportunitate pentru dezvoltarea coeziunii dintre cele două structuri.

Cu această ocazie vânătorii de munte au posibilitatea, în special cei nou sosiți în unitate, de a pune în practică și exersa procedeele de cățărare liberă și cu asigurare, coborârea în rapel pe versanți abrupți și traversarea unor zone greu accesibile cu ajutorul funicularului.

Instrucția alpină nu constituie doar una din principalele categorii de instruire ale vânătorilor de munte ci și un test de verificare a rezistenței, de perfecționare a deprinderilor și de întărire a coeziunii de grup.

Ajunsă ca și tradiție, înlocuirea anuală a Drapelului României de pe Vârful Pietrele Doamnei (1647 m) din masivul Rarău, poate fi considerată o „misiuneˮ de suflet pentru vânătorii de munte dorneni.

 

Foto și text: Plt.maj. Vasile Hrib

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1