DRAPELUL ROMÂNIEI A FOST COBORÂT ÎN BAZA AERIANĂ BAGRAM

Drapelul Național al României a fost coborât în cadrul unei scurte ceremonii, desfășurată în Baza Aeriană Bagram. Prin acest eveniment a fost marcat sfârșitul misiunii ultimului contingent românesc prezent în Afganistan.

La ceremonie au fost prezenți comandantul Bazei Aeriene Bagram, colonelul Michael Scarpulla, subofițerul de comandă al bazei, Jacobs Smith și subofițerul de comandă al Task Force ,,Polar Bear”, William Cartagena-Vasquez.

Din partea contingentului românesc au participat seniorul național al României în teatrul de operații din Afganistan, general de brigadă Iulian Daniliuc, șeful echipei de legătură al Comandamentului Forțelor Întrunite, colonelul Ștefan Câmpean, comandantul Batalionului de Protecție a Forței ,,Jderii”, locotenent-colonelul Vasile Mironescu, precum și militari din ultimul contingent românesc prezent în Afganistan.

Drapelul României va fi adus în țară în această seară, atunci cand vor sosi din Afganistan ultimii 140 de militari români.

***

Reamintim faptul că Batalionul de Protecței a Forței ,,Jderii”, cea mai numeroasă structură de trupe românești, a fost dislocat în Afganistan în luna februrie a aceastui an. În această perioadă, batalionul a acționat în două baze militare, Kandahar și Bagram, ca urmare a redimensionării misiunii NATO ,,Resolute Support”.

În luna mai, Baza Aeriană Kandahar, una din cele mai importante locații de aici în care au acționat militarii români de-a lungul celor 19 ani, a fost predată forțelor de securitate afgane. O parte din militarii batalionului au ajuns în țară, iar o altă parte și-au continuat misiunea în Baza Aeriană Bagram din Nordul Afganistanului.

 

Text și foto: cpt. Andrei Vicol.

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2