Lucrare dedicată veteranilor de război, lansată la Piatra Neamț

 

Anul acesta, pe 22 iunie, s-au împlinit 80 de ani de la intrarea României în Al Doilea Război Mondial, având drept obiectiv eliberarea provinciilor românești, Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța.

În garnizoana Piatra Neamț acest eveniment a fost marcat prin apariția lucrării intitulată ,,Veteranii de război din județul Neamț - Îndemn pentru generațiile viitoare", având ca autor pe muzeograful Manuel Dan.

La realizarea acestui proiect au contribuit locotenent-colonelul Marius Dascălu - comandantul garnizoanei Piatra Neamț, plutonierul adjutant principal Vasile Vânău - șeful Cercului Militar Piatra Neamț și locotenent-colonelul (rz.) Gheorghe Filimon - președintele Asociației Veteranilor de Război filiala Neamț.

Lansarea volumului a avut loc miercuri, 23 iunie la Muzeul de Artă Piatra Neamț, iar prezentarea a fost efectuată de dr. Mihaela Verzea - director adjunct al Complexului Muzeal Național Neamț, în prezența celor implicați în proiect și a familiilor veteranilor de război care au dat interviuri pentru istoria orală a neamului românesc.

 

Text: Vasile Vânău

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1