Regimentul 317 ISR ,,Vlădeasa”, 52 de ani de existență

 

Istoria Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa” începe la data de 1 iulie 1969, când se înființează, în Huedin, Compania 317 Cercetare în Adancime, în subordinea directă a Comandantului Armatei a 3-a. În anul 1991, aceasta se transformă în batalion de cercetare în dispozitiv prin parașutare și primește denumirea onorifică de ,,Vlădeasa”, iar zece ani mai tarziu, unitatea se redislocă în microgarnizoana Someșeni, acolo unde se găsește și astăzi.

Complexitatea pregătirii militare desfășurată în cadrul unității este demonstrată de cele 28 de categorii de instruire specifice dintre care amintim instrucția de parașutare, instrucția genistică cu lucrări de distrugeri, instrucția la apă si scafandrerie, instrucția alpină pe timp de vară și iarnă, instrucția la elicopter.

La această dată, militarii care poartă în suflet logo-ul ,,Audi, Vidi, Sile” fac parte dintr-o unitate cu o structură flexibilă, care beneficiază de capabilități moderne de culegere de date și informații și care este în măsură să îndeplinească misiuni în diverse medii de luptă.

La mulți ani, Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa”!

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1