Ziua Imnului Național, sărbătorită la Cluj-Napoca

 

29 iulie, Cluj-Napoca. Militari din structurile Diviziei 4 Infanterie „Gemina” au participat pe platoul din fața Centrului de Cultură Urbană Casino, din Parcul Central Cluj-Napoca, la ceremonia dedicată „Zilei Imnului Național al României”.

La eveniment a fost prezent locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, generalul de brigadă Nicolae Tonu.

Cu această ocazie, instrumentiștii Muzicii Militare a comandamentului diviziei au interpretat imnurile pe care România le-a avut ca simbol național în ultimii 150 de ani. Și de această dată, instrumentiștii militari clujeni au avut-o alături pe mezzosoprana Lavinia Bocu, alături de care au însuflețit publicul prezent, cu interpretarea Imnului Național al României „Deșteaptă-te române”.

Detașamentul de onoare a fost constituit din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa” și ai Batalionului 55 Comunicații și Informatică „Napoca”.

 

***

Ziua Imnului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 și se sărbătoreşte în fiecare an, la data de 29 iulie. „Deșteaptă-te române!” a fost compus de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Mureșanu.

 

 

Text: Ioana Nistorescu

Foto: Emil Moritz

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1