Divizia 4 Infanterie „Gemina”, la ceas aniversar

 

Divizia 4 Infanterie „Gemina” a marcat aniversarea a 105 ani de istorie și tradiție militară printr-o ceremonie desfășurată în prezența șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

Ceremonia militară din Piața Avram Iancu din Cluj–Napoca a fost condusă de comandantul diviziei, generalul–maior Dorin Blaiu. În cadrul evenimentului a avut loc decorarea Drapelului de Luptă al diviziei cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor cu însemn de pace pentru militari. De asemenea, au fost conferite embleme de onoare și de merit unor cadre militare din comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. Totodată, șeful de stat Major al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, colonel Petru Pah, a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei distincția „Crucea Transilvană”.

La final, în acordurile Muzicii Militare, a avut loc defilarea detașamentelor reprezentative, a Drapelelor de Luptă și a steagurilor de identificare ale unităților aflate în subordinea diviziei. Defilarea a inclus, de asemenea, și survolul aeronavelor Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”.

La mulți ani Diviziei 4 Infanterie „Gemina”!

 

 

Foto: Emil Moritz, Marius Călina

Text: plt.maj. Ioana Nistorescu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3