Cinste eroilor neamului pentru lupta şi jertfa lor supremă!

Militari din Batalionului 631 Tancuri „Oituz”, Brigada 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu” şi Batalionul 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu” au adus un omagiu eroilor căzuţi la datorie în Primul Război Mondial.

Ceremonia militară şi religioasă a avut loc, în data de 20 august, la „Ansamblul Monumental Comemorativ” de pe Dealul Coşna (comuna Pârgăreşti, jud. Bacău), un altar al eroismului românesc care are rolul de a evidenţia solidaritatea şi respectul acordat militarilor francezi care s-au jertfit alături de trupele române pentru izbânda comună în Marele Război.

În cadrul ansamblului monumental au fost ridicate două cruci, una închinată memoriei ostaşilor români din regimentele care au dus acţiuni de luptă în această zonă, iar cea de a doua fiind dedicată locotenentului erou Paul Edouard Berge, din Misiunea Militară Franceză, căzut eroic în luptele de pe Dealul Coşna, la 10 august 1917, în fruntea Regimentului 16 Infanterie „Suceava”.

La eveniment a luat parte locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina", general de brigadă Nicolae Tonu. În programul ceremoniei s-au regăsit intonarea imnurilor României si Franței, serviciu religios oficiat de un sobor de preoți si depunerea de coroane de flori. Activitatea s-a încheiat cu defilarea detașamentelor de onoare.

Respect şi omagiu pentru toţi eroii neamului!

Foto, text: Ovidiu Şova, Adriana Răcănel

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2