În memoria eroilor de pe Cireșoaia

Cu prilejul împlinirii a 104 ani de la luptele de pe Dealul Cireșoaia, militarii Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” din Iași au organizat, în data de 11 septembrie, o ceremonie militară și religioasă la Monumentul Eroilor Regimentului 15 Războieni, ridicat în anul 2017.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat reprezentanți ai autorităților centrale și locale, comandantul Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”, general de brigadă Daniel Pop, prefectul județului Bacău, Tudorița Lungu, primarul orașului Slănic Moldova, Gheorghe Baciu, comandanții batalioanelor din cadrul Brigăzii 15 Mecanizată și cetățeni ai comunității locale.

Serviciul religios a fost oficiat de un sobor de preoți, iar garda de onoare a fost constituită din militari ai Batalionului 634 Infanterie ,,Mareșal Jozef Pilsudski” din Piatra Neamț și Muzica militară a Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”. La sfârșitul zilei, instrumentișii militari au șusținut un concert de muzică patriotică în Parcul central al stațiunii Slănic Moldova.

Cinste și recunoștință eroilor noștri!

Text: plt.adj.pr. Vasile Vânău; Foto: Cristian Ababei, Ciprian Popescu

Foto: Compartimentul Informare și relații publice/ Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1