27 de ani în slujba țării a ,,Lupilor negri

 

Ziua Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni” a fost sărbătorită ieri, 15 septembrie, printr-o ceremonie militară, desfășurată la sediul unității ieșene.

Evenimentul a inclus premierea loturilor de minifotbal ale subunităților în urma unei competiții interne, avansarea unor militari din cadrul batalionului și defilarea efectivelor unității. La activitate au participat reprezentanți din structurile Ministerului Apărării Naționale și cele ale Ministerului Afacerilor Interne din garnizoana Iași, foști comandanți ai unității ieșene, dar și militari care de-a lungul timpului au făcut parte din colectivul ,,Lupilor Negri”. Din partea Brigăzii 15 Mecanizată a fost prezent locțiitorul comandantului, colonelul Ionel-Lucian Sandu.

Tot începând de ieri „Lupii Negri” au și un imn al Batalionului 151 Infanterie „Războieni”, compus de plutonierul Andrei Manoliu, din cadrul Muzicii militare a garnizoanei Iași.

***

Batalionul 151 Infanterie ,,Războieni” este o unitate de elită a Armatei României. A luat ființă la data de 15 septembrie 1994 și este continuatorul glorioaselor tradiții de luptă ale Batalionului 1 Infanterie din Regimentul 15 Infanterie „Războieni. Începând cu anul 1996, unitatea a participat la 10 misiuni internaționale de menținere a păcii, în diverse locuri din lume precum Angola, Bosnia, Albania, Irak şi Afganistan, dar și la numeroase exerciții multinaționale în SUA, Germania, Ucraina, Norvegia, Slovacia și Republica Moldova.

Text: Andrei Vicol

Foto: Lucien Covalciuc.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2