Jurnaliști cu berete negre

Turda, 21 septembrie. Militarii Batalionului 814 Tancuri au executat activități de instruire în poligonul Bogata împreună cu un „pluton" de jurnalisti. Tanchiștii au fost gazda unei secvențe a „Cursului pentru jurnaliști care transmit din zone de conflict”, ediția 2021.

Astfel, reprezentanții presei au avut ocazia sa vadă, pentru o zi, cum e să fii tanchist. După ce s-au echipat cu combinezon și beretă neagră, sub îndrumarea militarilor turdeni, au învățat despre tancul T 55, au observat un exercițiu de conducere a tancului, din interiorul acestuia, și au asistat la o ședință de tragere. Toate activitățile au avut ca scop familiarizarea cursanților cu tehnica de luptă și activitățile specifice unui poligon de tragere.

***

Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, ediţia 2021, se desfăşoară în perioada 19-25 septembrie, la Târgu-Mureș și în alte obiective ale MApN, şi este organizat de Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale, Statului Major al Forțelor Terestre și Statului Major al Forțelor Aeriene.

 

Text, foto: Cristina Toma

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3