Trofeul ,,General Grigore Bălan’’, la final

Cele șapte loturi participante au avut de înfruntrat, de-a lungul săptămânii, probe dintre cele mai dificile. Concurenții au executat deplasarea rapidă pe o distanță de 3 km, având toate materialele asupra lor, pentru ca mai apoi să își arate precizie pe timpul desfășurării ședinței de tragere. Spiritul de echipă le-a fost testat în cadrul probei de recuperare a unui steag amplasat la o înălțime de 5m. ,,Ține cadența’’ a fost proba în care fiecare echipă a prezentat un modul de instrucție de front, iar ,,Cârtița’’ a constat în parcurgerea unui traseu de orientare cu 12 locații ce trebuiau găsite după un azimut și hartă. Bineînțeles că nu a lipsit nici proba pistei CISM. Militarii au mai avut, de asemenea, de săpat un locaș individual de tragere din poziția în picioare - proba,,Vizuina’’, de transportat un buștean lung de 3m pe o distanță de 400 m, precum și de confecționat adăposturi.

Chiar și în condițiile vremii neprielnice și sub presiunea probelor contra-cronometru, concurenții au depășit fiecare obstacol, ajungând mereu la linia de ,,FINISH’’. Echipele au dat dovadă de un nivel înalt de pregătire și au demonstrat că munca în echipă este esențială pentru reușită.

Festivitatea de premiere a concursului Trofeul ,,General Grigore Bălan’’ a avut loc, în data de 24 septembrie, pe platoul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, în prezența comandantului marii unități, colonel Cornel-Traian Scurt.

La finalul competiției, clasament general a arătat astfel:

Locul I – Compania 365 Cercetare

Locul II- Batalionul 811 Infanterie ,,Dej’’

Locul III- Batalionul 817 Artilerie ,,Petru Rareș’’

Locul IV- Batalionul 191 Infanterie,, Colonel Radu Golescu’’

Locul V- Batalionul 405 Sprijin Logistic ,,Năsăud’’

Locul VI- Batalionul 812 Infanterie ,, Bistrița’’

Locul VII- Batalionul 3 Apărare Antiaeriană ,,Potaissa’’

 

FELICITĂRI TUTUROR PARTICIPANȚILOR !

 

Text,foto: Raluca Mureșan

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2