Un nou slujitor la altarul bisericii militare din Floreşti

 

Biserica Militară a Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” are un nou paroh. Preotul Emanuel Casvean a primit, în data de 27 septembrie, în cadru festiv, Crucea Arhiepiscopală cu titlu de Iconom Stavrofor, alături de binecuvântările arhierești pentru îndeplinirea întreitei misiuni: de vestirea Cuvântului, săvârşirea Tainelor lui Hristos cu jertfelnicie şi îndrumarea credincioşilor. Ceremonia de instalare a noului păstor duhovnicesc a fost oficiată de un sobor de preoți condus de mitropolitului Clujului, Maramureșului și Sălajului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, și s-a desfășurat în prezența comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general-maior Dorin Blaiu.

 

În cadrul manifestării, mitropolitul a conferit Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” părintelui Florin Viorel Vlădoiu, inspectorul general al Clerului Militar și șef al Secției Asistență Religioasă din Statul Major al Apărării, și generalului-maior Dorin Blaiu. Totodată, comandantului Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, locotenent-colonelul Valentin Petrescu, i-au fost conferite Ordinul „Mihai Vodă” și Emblema de Merit în Slujba Păcii, clasa a II-a.

 

Manifestarea s-a încheiat cu un omagiu adus celor căzuți la datorie în slujba patriei, fiind depuse coroane de flori la troițele închinate eroilor din curtea bisericii.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2