Plutonierul Silvana-Costinela Miron și caporalul Alin-Stelian Danciu, cei mai buni din Divizia 4 Infanterie „Gemina”

Etapa pe divizie a competiției „Subofițerul/Soldatul anului 2021” și-a testat participanții prin probe complexe în câmpul tactic. Printre provocări s-au numărat acțiuni de observare și culegere de date, utilizarea tehnicilor de supraviețuire în condiții de izolare temporară, precum și a cunoștințelor de instruire genistică, de comunicații, apărare CBRN, tehnici de navigare pe timp de zi și de noapte.

Când s-a tras linia și s-au adunat punctajele, la grupa maiștrilor militari și subofițerilor, plutonierul Silvana-Costinela Miron și-a adjudecat titlul de „Subofițerul anului 2021” în Divizia 4 Infanterie „Gemina”, marcând o premieră în cadrul competiției: primul titlu câștigat de o femeie. Aceasta a fost urmată în clasament de sergenții Tudor Păiuși (locul II) și Gabriel Bordei (locul III).

La grupa soldați, gradați profesioniști, titlul „Soldatul anului 2021” în Divizia 4 Infanterie „Gemina” i-a revenit caporalului Alin-Stelian Danciu. Podiumul a fost completat de caporalii Lorand Czinege (locul II) și caporal Daniel Dumitru Bibere (locul III).

Festivitatea de premire a avut loc vineri, 1 octombrie, la sediul Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu”, care a fost gazda competiției, în prezența comandatului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general-maior Dorin Blaiu”, și a subofițerului de comandă al marii unități, plutonier adjutant principal, Cătălin-Florin Rață. La activitate a fost prezent și colonelul (rtr.) Iulian Boeru, vicepreședinte Fundației Sfântulul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință, care le-a oferit premii militarilor care s-au clasat pe locul I. 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2