Eroii nu mor niciodată!

Bistrița, 1 octombrie. Au trecut unsprezece ani de când ai noștri „șoimi” sublocotenenții post-mortem Cristian-Petru Filip și Marius-Florin Sfecheș și-au înălțat aripile spre eternitate. În semn de omagiu și recunoștință, în incinta cazărmii Batalionului 812 Infanterie „Bistrița” s-a desfășurat, într-un cadru restrâns, ceremonialul de comemorare a celor doi eroi. Manifestarea a avut loc în prezența locțiitorului comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, colonel Florin Ștefănescu, familiilor militarilor, a președinților și reprezentanților Asociației Naționale Cultul Eroilor,, Regina Maria’’, filiala județeană Bistrița-Năsăud ,,Colonel Liviu Rusu’’, Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir’’- filiala județeană Bistrița-Năsăud, Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere- filiala județeană Bistrița- Năsăud „General Grigore Bălan”.

A fost oficiată slujba de pomenire, s-a evocat sacrificiul suprem pe care l-au făcut și s-au depus coroane de flori la monumentul eroilor din incinta cazărmii, precum și la cimitirele din Bistrița și Șintereag, unde eroii noștri își dorm somnul de veci.

Sublocotenenţii (pm) Cristian-Petru Filip şi Marius Florin Sfecheş au căzut la datorie, în timpul executării unei misiuni în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE în care se aflau. Pentru faptele lor de eroism au fost decoraţi cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.

Onoare și glorie eternă eroilor neamului!!!

Text și foto: Zitta – Gabriela Bodea

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1