Exerciții tactice cu trageri de luptă în Poligonul Dud - Tauț

 

Compania UNPCRS (United Nations Peacekeeping Capabilities Readiness Systems) generată de  Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” a desfășurat activități de instruire prin trageri individuale atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, precum și exerciții tactice cu trageri de luptă tip LFX, în poligonul Tauț, în scopul dezvoltării și menținerii unui nivel cât mai ridicat al capacității acționale.

Terenul accidentat, efortul fizic accentuat, precum și complexitatea cerințelor specifice câmpului de instrucție au reprezentat provocări pe care militarii arădeni au fost în măsură să le depășească, prin perseverență, determinare și seriozitate.

Tragerile executate, factor determinant al coeziunii structurii, au contribuit la perfecționarea deprinderilor militarilor, iar îndeplinirea misiunilor primite s-a bazat pe munca în echipă și coordonarea acțiunilor. În urma rezultatelor obținute, compania UNPCRS a demonstrat că este pregătită să intervină în situații cu grad ridicat de complexitate și să răspundă prompt misiunilor încredințate.

 

Text: Octavian Corbei

Foto: Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1