„Ștafeta veteranilor”, în județul Harghita

 

Militarii din Brigada 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu” care au alergat pe traseul galben, între Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc, în cadrul celei de-a VIII-a ediții a „Ștafetei veteranilor”, au fost primiți la sediul marii unități marți, 12 aprilie. Comanda brigăzii  i-a felicitat pe alergători, mulțumindu-le, totodată, pentru efortul depus și pentru gestul impresionant de a participa la o astfel de activitate.

Evenimentul de predare-primire a ștafetei a avut loc astăzi, la Monumentul Ostașului Român din Miercurea Ciuc, în prezența prefectului județului Harghita, a comenzii Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”, cât și a reprezentanților instituțiilor din Sistemul Național de Apărare și Ordine Publică.

Ștafeta va fi dusă mai departe spre Sfântu Gheorghe.

Go Invictus!

 

***

„Ștafeta Veteranilor”, ajunsă la ediția a VIII-a, a devenit o tradiție și este organizată de voluntari, împreună cu Ministerul Apărării Naționale pentru promovarea memoriei eroilor români prin intermediul sportului.

Participanții poartă în alergare Drapelul Național, de la Mărășești, Făgăraș și Chișinău, până la Carei, pe cele trei trasee – albastru, galben și roșu –, care însumează aproximativ 3800 de kilometric și se opresc la monumentele ridicate în cinstea eroilor neamului.

Cele trei culori se vor reuni, în mod simbolic, pe 25 octombrie, la Monumentul Ostașului Român din Carei, unde ștafeta va prezenta onorul, tuturor celor care s-au jertfit pentru România.

 

Foto : Alin Trandafir

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1