Ziua Armatei României, la Carei

 

În locul în care acum 77 de ani ostașii Armatei a 4-a eliberau ultima palmă de pământ românesc aflat sub ocupație străină, miltari ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina” au prezentat, astăzi, onorul și au adus un omagiu celor căzuți la datorie. Data eliberării Careiului a devenit, din anul 1859, sărbătoarea tuturor celor care au jurat să-și apere țara necondiționat: Ziua Armatei României.

La ceremonia militară, organizată în format restrâns ca urmare a restricțiilor impuse de contextul epidemiologic, au participat șeful Statului Major al Apărării împreună cu șefii categoriilor de forțe din Armata României, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, oficialități locale și județene.

Ca în fiecare an, Ștafeta Veteranilor Invictus și-a unit cele trei trasee, fiecare purtător al uneia dintre culorile Drapelului Național, la Carei. Astfel, după peste 3800 de km parcurși în alergare prin întreaga țară și nu numai, unul dintre trasee pornind anul acesta de peste Prut, voluntarii Invictus au adus omagiu și recunoștință eroilor și veteranilor Armatei României. În programul ceremoniei s-au regăsit, totodată, o slujbă de pomenire și depunerea de coroane de flori. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare și 'onorul' dat de aeronave ale Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu".

De asemenea, o ceremonie militară, în format restrâns, a avut loc și la Satu Mare, care a inclus depunere de coroane de flori la Monumentul Ostașului Român și survol aerian.

 

Text, foto: Cristina Toma

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2