Veteran nonagenar, cetățean de onoare al Lugojului

 

Colonelului (rtr) Nicolae Streian i s-a înmânat titlul de cetățean de onoare al orașului de pe Timiș, după o ceremonie solemnă ce a avut loc săptămâna trecută.

Nicolae Streian, în vârstă de 97 de ani, este veteran de război, participant la luptele de la Păuliș, din septembrie 1944, în calitate de elev al Școlii de subofițeri în rezervă de la Radna. Acesta s-a remarcat printr-o vastă activitate desfășurată în slujba comunității lugojene, activând timp de 35 de ani ca profesor de matematică.

De asemenea, a mai fost distins cu titlul de ,,Cetățean de Onoare” al localităților Păuliș, Fârdea și Gladna Română, satul natal, fiind și primul care a primit ,,Cheia Orașului Lugoj”.

În anul 1995, pentru serviciile militare aduse statului român în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Nicolae Streian a fost decorat cu medalia ,,Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.

Onorabilul veteran a participat și la predarea Ștafetei Veteranilor, dar și la activitățile organizate cu ocazia Zilei Armatei României în garnizoana Lugoj.

 

Text: Emanuel  Gafița

Foto: Batalionul 183 Artilerie Mixtă

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1