Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”, 145 de ani de tradiții militare

 

O ceremonie militară deosebită a avut loc astăzi, 11 ianuarie, la sediul Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”, în prezența locţiitorului pentru operații și instrucție al şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Gheorghiță Vlad și a comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general maior Dorin Blaiu. Marea unitate ieșeană a aniversat 145 de ani de la înființare, fiind structura de elită a Armatei României ce continuă tradițiile de luptă ale Regimentului 15 Dorobanți, înființat la 1 ianuarie 1877. În existenţa sa, regimentul a luat parte la toate cele trei războaie importante, de care a depins însăşi existenţa României.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai autorităților locale, înalte fețe bisericești ortodoxe și preoți ai Diecezei Romano-Catolice de Iași, reprezentanți ai structurilor centrale și comandanți de mari unități și unități ale Ministerului Apărării Naționale, o delegație din Republica Moldova, comandanții structurilor din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională din municipiul Iași, militari activi din toate structurile brigăzii, foști comandanți care au condus de-a lungul timpului unitatea, precum și colaboratori ai mediului academic, de afaceri și bancar apropiați instituției noastre.

De asemenea, la Cercul Militar din Iași a avut loc expoziția intitulată ,,De la Regimentul 15 Dorobanți la Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”- 145 de ani de luptă și veghe în serviciul Țării”, realizată de Muzeul Militar Național ,,Regele Ferdinand I”. Prezentarea acesteia a fost făcută de experții muzeului: prof. dr. Horia Șerbănescu, dr. Emil Boboescu și colonel (rz) dr. Dan Prisacaru.

Mulțumim tuturor celor care au fost astăzi alături de noi, vă dorim multă sănătate și să ne revedem cu bine la următoarele evenimente!

Fortis et Fidelis!

📸: Lucien Covalciuc.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3 4 5