Conferință dedicată Zilei Unirii Principatelor Române, la Iași

 

Cercul Militar Iași a gazduit, joi, 20 ianuarie, o conferință intitulată ,,Alexandru Ioan Cuza - artizanul creării instituțiilor statului român modern”, desfășurată cu prilejul aniversării a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Activitatea s-a bucurat de prezența unor distinși reprezentanți ai mediului academic și militar, care au susținut comunicări privind viața și activitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

La activitate a participat șeful de Stat Major al Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”, colonel Ionel Munteanu, precum și reprezentanți ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere și ai instituțiilor din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Cu aceeași ocazie, a fost vernisată expoziția de documente, decorații, arme albe și accesorii militare din colecția particulară a domnului Robert Obreja, președintele Asociației ,,Pro Memoria Historia” din Piatra Neamț, care va rămâne deschisă timp de o lună.

Conferința s-a desfășurat cu un număr restrâns de invitați și cu respectarea măsurilor de prevenire și combatere a virusului SARS-CoV-2.

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1