O nouă misiune nobilă a ,,Lupilor Negri”

Duminică, 23 ianuarie, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, comandantul Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”, general de brigadă Daniel Pop și comandantul Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni”, locotenent-colonel Marius Butilă au participat la slujba de sfințire a capelei din incinta Centrului de Asistență Medico-Socială din localitatea Bivolari .

Militarii Batalionului 151 Infanterie sunt legați sufletește de acest centru medico-social din anul 2008, de când au ales să facă acolo pomenirea eroilor batalionului, slt. (p.m.) Iosif Silviu Fogorași și slt. (p.m.) Mihail Anton Samuilă. Militarii ieșeni au fost prezenți aici neîntrerupt timp de 14 ani, s-au atașat de acest loc și au vizitat frecvent persoanele vârstnice instituționalizate în centru.

În anul 2020, preotul militar al batalionului, părintele Valentin Pâțâligă a demarat o campanie de strângeri de fonduri, pentru refacerea capelei din incinta centrului. La scurt timp, a fost plătit un specialist care s-a ocupat de sculptura catapetesmei și un pictor care a realizat icoanele din interior. Costurile au fost acoperite în întregime din donațiile unor militari și persoane de bună-credință apropiate Bisericii Militare din incinta Batalionului 151 Infanterie.

 Slujba de sfințire a capelei a fost oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți. La activitate au mai participat reprezentanți ai autorităților locale și județene, angajații centrului, locuitori ai comunei Bivolari și oamenii de bună-credință care au contribuit la restaurarea acestui lăcaș.

Felicitări pentru implicare, camarazilor noștri, iar persoanelor instituționalizate în acest centru le dorim multă sănătate!

 

Foto: Lucien Covalciuc

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2