Militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, câștigători ai etapei finale a concursurilor aplicativ militare de iarnă

În perioada 21- 25 februarie, în garnizoana Vatra Dornei, s-a desfășurat etapa finală, pe Statul Major al Forțelor Terestre, a concursurilor aplicativ militare de iarnă pentru unități de instrucție, la care Divizia 4 Infanterie „Gemina” a fost reprezentată de loturile Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” și Regimentului 317 Cercetare „Vlădeasa”.

Pe parcursul întregii competiții, militarii diviziei au demonstrat că sunt niște învingători. Lotul Brigăzii 81 Mecanizată a ocupat prima treaptă a podiumului în timp ce Regimentul 317 ISR și-a adjudecat locul trei, în cadrul clasamentului general.

În clasamentele pe secțiuni, militarii Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” s-au impus la probele pe echipă de schi alpin, biatlon, ștafetă și patrulă militară masculin și probele individuale de schi alpin masculin și feminin, în timp ce un militar din cadrul Regimentului 317 Cercetare „Vlădeasa” s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la proba de biatlon individual masculin.

Festivitatea de premiere a avut loc vineri, 25 februarie, în cazarma Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă”, în prezența locțiitorului comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu.

La finalul competiţiei, clasamentul general a fost următorul:

Locul I - Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din Bistrita

Locul II - Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brasov

Locul III - Regimentul 317 ISR „Vlădeasa” din Cluj Napoca

Locul IV - Brigada Multinațională Sud-Est din Craiova

Locul V - Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” din Timisoara

Locul VI - Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” din Focsani

 

Acest tip de concurs se organizează anual și are ca scop identificarea celor mai buni sportivi militari din cadrul Forțelor Terestre Române, pentru constituirea lotului reprezentativ, în vederea participării la concursurile militare internaţionale de iarnă, care se desfăsoară sub egida Consiliului Internaţional al Sportului Militar (C.I.S.M.).

 

Felicitări camarazilor noștri pentru performanța obținută! Suntem mândri de voi!

 

Text: Andi Asandei

Foto: Vlăduț Cojocariu

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3 4