Artileriști de strajă la poalele Heniului – Batalionul 817 Artilerie Petru Rareș” -27 de ani de la înființare

 

                     Batalionul 817 Artilerie „Petru Rareș”, s-a înființat în data de 01.03.1995 în cadrul Brigăzii 81 Mecanizată.

                    Concomitent cu procesul de instrucție al batalionului, militarii din unitate au participat la misiuni în teatrele de operații din Angola, Afganistan, Bosnia - Herțegovina și Irak, precum și la activități de pregătire în S.U.A, Germania, Belgia, Cehia, Slovacia, Iordania și Turcia.

       În anul 2016, batalionul a destinat o baterie de obuziere cal. 152 mm în cadrul exercițiului multinațional din Polonia: „Anakonda 2016” și, în anul 2017, a participat tot cu o baterie de obuziere cal. 152 mm, la exercițiile multinaționale „Saber Junction-17”, respectiv „Combined Resolve VIII”, desfășurate în baza militară Hohenfels, din Germania.

       În semn de apreciere pentru rezultatele obținute, Drapelul de luptă al batalionului a fost decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Onoare a Statului Major General și Ordinul Virtutea Militară în Grad de Cavaler cu Însemn de Pace pentru Militari.

       La aceasta dată batalionul continuă pregătirea pentru a fi în măsură să acționeze oriunde și oricând, la standardele de performanță la care Armata României s-a angajat și unde interesele României impun prezența artileriei.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1